maanantai 25. huhtikuuta 2016

Hurjan taitava laina-Paula


postauksen kuvat  © Elisa Salmi

Mitä tekee koiraharrastaja lauantaiaamuna? Laittaa kellon herättämään ennen kahdeksaa lähteäkseen ohjattuun tokopäivään. Tulipahan tuettua FMBB-joukkuetta osallistumalla, ja päivä olikin ihan antoisa. Koulutus pidettiin Hämeenkyrössä, Kyröskosken Käyttökoirien kentällä. Reissattuakin siis tuli ihan tarpeeksi yhden viikonlopun tarpeiksi. 

Kuten otsikosta voi päätellä, mukaan koulutukseen lähti treenilainakoira Paula, joka on hirrrrveän hieno 4-vuotias dobermanninarttu. Paulan kanssa on tarkoitus yrittää ehtiä tämän vuoden puolella vielä koekentille, saa nähdä mitä muuta keksitään pienen dobberin pään menoksi. Hirveän kiva koira.




Ensimmäistä settiä päästiin treenaamaan joskus puoli kahdentoista aikaan. Oltiin ykkösryhmän kuudes koirakko, joten hyvin ehti katselemaan muidenkin treenejä ja imemään itseensä tietoa. Ekaan settiin mahdutettiin ruudun työstöä, saatiin hyviä neuvoja paikan vahvistamiseen. Paulan kanssa ei koskaan ennen olekaan tehty tokoruutua, mutta luulen että pk-puolen eteenmenon pohjalta ainakin ruutuun juokseminen on suht helppoa opettaa. Sitten vielä pitäisi saada vahvistettua koiralle oikea paikka lihasmuistiin. Ja ohjaaja lopettamaan turha varmistelu. Siinä taitaa olla isompi työ. 
Ekan setin loppuun tehtiin vähän kontaktiharjoituksia. Paulalla toki on varsin hyvä kontakti ja minun makuuni todella hyvä työmotivaatio, mutta me ollaan vielä sen verran uutukainen koirakko, ettei tollaisten hömppäjuttujenkaan treenaaminen tee yhtään huonoa. Dobberinpalikka vaan oli sitä mieltä että ihan tyhmä juttu, namia tänne niinkun olis jo. Kaikkensa se teki, ennen kuin päässä syttyi lamppu ja tajusi luopua naminryöstöyrityksistä ja ottaa kontaktia. 

Tokassa setissä oli tarkoitus tehdä kuolleen kapulan noutoa, ohjattua ajatellen. Pitkän päivän jälkeen Paula alkoi kuitenkin olla suht väsynyt, ja oli vähän sitä mieltä että voit hakea sen kapulan ihan ite. Vähän alkoi jo keskittyminen herpaantua ja pää pyöriä, joten lähinnä sitten leikittiin patukalla ja haukutettiin. Lopetettiin treeni namien syöttelyyn ihan pikkujutuista, että jäisi molemmille hyvä mieli. Hirveän hienosti se kyllä tsemppasi loppua kohti, vaikka väsymys jo painoikin. Paula pääsikin suoraan kentältä autoon, ja oli omistajan mukaan ollut loppuillan rättipoikki. 



Itselleni jäi tokopäivästä hirveän hyvä mieli. Paula toimi lopun väsymystä lukuunottamatta todella hienosti, ottaen huomioon että tässä oli kyseessä ehkä meidän viidennet yhteiset treenit ja vielä todella pitkä päivä. Olin itse aluksi vähän epäileväinen sen suhteen, tuleeko treenaamisesta oikein mitään, vai meneekö koko aika oikeiden nappien etsimikseksi. Vaan vielä mitä, en juuri tyytyväisempi voisi olla. Saatiin hirveästi hyviä neuvoja ja työkaluja, että päästään tästä eteenpäin. Nyt täytyy ajatuksella alkaa tutustua uusien sääntöjen myötä tulleisiin avoimen liikkeisiin. Pitkästä aikaa taas kisakentille pääsy tuntua realistiselta ajatukselta, ja treenimotivaatio on huipussaan. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin, kiitos Kaisalle hienon koiran lainaamisesta :)

jostain syystä blogger näyttää kuvat tosi rakeisina, parempilaatuiset saa klikkaamalla kuvan auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti