perjantai 17. toukokuuta 2013

Agilityrääkissä

Perjantai-iltapäivä oli tällä kertaa pyhitetty agilitytreeneille. Lähdettiin Sussun kanssa kohti Lahtea, Korkeavireen hallille Maijan rääkkiin treeniin. Lämppärilenkin jälkeen koira sai harjoitella vähän paikkamakuuta(/istumista) kun koottiin kolmisin rata meille. Eka rata oli kohtuullisen helppo. Se mentiin monta kertaa. Kovaa ja korkealta.



 Ekalla radalla kolmosesteen takaakierron jälkeiseksi ongelmaksi muodostui se, että käänsin automaattisesti rintamasuunnan kohti putkea. Koira vilahtikin neloshypyn sijaan putken väärään päähän. Lopulta hylättiin ykköseste ja harjoiteltiin kakkosesteeltä takaakierron kautta oikean rintamasuunnan ottamista. Muutaman toiston jälkeen se onnistuikin jo kohtuullisesti, ja Maija opetti mua käyttämään "jarruja".



Toinen rata olikin jo vähän haastavampi versio, 11 esteen rata. Alkurata meni todella hyvin, kun vain muistin itse ohjata. Kutosestettä (puomi) Zira arkaili aluksi, mutta kun pari kertaa kuljettiin se hallitusti hitaalla vauhdilla, belgi rymistelikin taas puomilla onnensa kukkuloilla iloinen virne naamalla. Saatiin Maijalta myös tosi hyviä vinkkejä kontakteihin. Seiskaputkeen Zira ryntäsi tapansa mukaan vauhdilla, kasiesteelle oli helppoa ohjata. Ysiesteellä Zira ei jostain syystä hokannut homman jujua. Sen hyppäsi aina takaisin kun työnsin sen esteen yli, se ei tajunnut että se voi kiertää puomin puolelta. Loppuaika harkattiinkin tätä, ja parin sadan toiston jälkeen saatiin homma toimimaan. 

Kiitos Maijalle oikein kivoista treeneistä ja Sussulle seurasta :) otetaan joskus uusiks ;)
ps. kuolkaa kaikki mun piirtotaidoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti