sunnuntai 2. elokuuta 2015

Liebster Award


Haasteen ideana on saada näkyvyyttä tuoreimmille, lukijamääriltään pienemmille blogeille.
Kiitos haasteesta Janni (Toimintakyvyttömät)!

HAASTEEN SÄÄNNÖT:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa/seuraajaa
4. Keksi nimetyille uudet 11 kysymystä

VASTAUKSET:

1. Ihannekoirasi kolme tärkeintä ominaisuutta, mitkä ne olisivat?

Ensimmäisenä tulee mieleen se, että koira osaa rauhoittua ja levätä silloin kun aktiviteettia ei ole tarjolla. Toiseksi tietysti koiran oma moottori ja halu tehdä töitä. Kolmanneksi ominaisuudeksi nimeäisin hyvän ruokahalun, sillä mikään ei ole rasittavampaa kuin nirso koira.



2. Entä mitkä ovat kolme parasta ominaisuutta juuri omassa koirassasi?

Zirassa on ehdottomasti parasta sen varmuus, sen voi huoletta viedä mihin tahansa ihmisvilinään, ja se osaa ottaa ihan lunkisti. Se ei paineistu ihmispaljoudessa vaan yleensä heittäytyy ruuhkabussissa edessäolevan penkin alle kyljelleen ja alkaa nukkua. Toisena parhaana ominaisuutena nimeäisin edellisessäkin kysymyksessä vastaamani rauhoittumisen, kun ei treenata tai olla lähdössä lenkille, mummo makaa selällään sohvalla tassut kohti kattoa. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä sen anteeksiantavuus. Olen saanut opettaa asioita yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta en edelleenkään ole onnistunut pilaamaan tai aiheuttamaan Sirpelle ongelmakäyttäytymistä. Paras koira <3

3. Onko sinun ja koirasi yhteisen taipaleen varrelle mahtunut hetkiä tai tilanteita, jotka olisit halunnut hoitaa toisin?

On. Lähes kaikki irtokoirakohtaamiset, joissa Sirpe on ollut hihnassa. Nämä on aiheuttaneet sille pienimuotoista remmirähjäämistä, mikä pysyy kurissa kunhan se on ohituksissa käskyn alla. Ärsyynnyn itse hyvin suuresti siitä, jos irtokoira tunkee oman koirani iholle. Vieraasta koirasta on kauempaa vaikeaa sanoa, aikooko se vain haastaa leikkiin vai tehdä molemmista remmissä olevista koiristani muussia. Zira lukee minua ja elekieltäni todella vahvasti, joten se on reagoinut ärsyyntymiseeni alkamalla rähisemään. Nykyään yhä harvemmin se viitsii alkaa haukkua toisille koirille, yleensä ohi mennään niskavillat pystyssä, mutta hiljaa.

4. Entä sellaisia hetkiä, joista olet erityisen ylpeä?

Olen ylpeä niistä hetkistä, kun olen pystynyt luottamaan Ziraan täysin. Kun se on lähtenyt jahtaamaan jänistä, mutta tullut pois käskystä. Kun se on irti ja vastaan tulee koiria tai ihmisiä, eikä se reagoi niihin mitenkään, vaan tulee ilman pyyntöä kävelemään viereeni. Joillekin ihmisille hirveän pieniä ja itsestäänselviä asioita, mutta olen ylpeä siitä, että voin sanoa luottavani koiraani sataprosenttisesti.

5. Mikä on se juttu, josta sinä ja koirasi yhdessä nautitte eniten?

Uiminen! Olemme Ziran kanssa molemmat hirveitä vesipetoja, joten mikäs siinä. Zira on niin hulluna veteen, että yleensä menee sinne ilman leluakin ihan mielellään. Ja ui itsekseen ympyrää, niin että ihmisten ei tarvitse keskittyä jatkuvasti kuolaisen ja hiekkaisen lelun heittelyyn, vaan voi itsekin kastautua järvessä.

6. Mikä on viimeisin koiraan liittyvä hankintasi?

Ziralle Hunter's Collectionin nahkapanta ja pinkki kuminen frisbee.

7. Onko olemassa jokin esine, kuten juuri SE tietty harja, lempihihna tai mikä tahansa vastaava, joka on arjessanne korvaamaton?

Ei oikeastaan. Meillä on kaikkia tarvikkeita useampaa sorttia, niin tulee käytettyä mitä milloinkin. Molemmilla koirilla on useampi panta ja hihna, Ziralla vielä kahdet valjaatkin. Yleensä ulos lähtiessä tulee napattua mukaan se mikä käteen sattuu.

8. Mitä teillä syödään? Koetko sopivan ruokavalion rakentamisen koirallesi haastavana?

Koirat syövät vaihdellen joko Racinellin Lammasriisiä, HauHau Championin Kanariisiä tai Maukkaan lihapötköjä (kana/kalkkuna/nauta/poro/sika). Molemmille koirille tämä ruokavalio sopii mainiosti, turkit ovat hyvässä kunnossa ja paino pysyy kurissa. Jossain vaiheessa Zira sai allergiaoireita nappulasta joka sisälsi viljaa, näillä nappuloilla oireet ovat pysyneet poissa.

9. Missä vietätte koirasi kanssa mieluiten aikaanne (rannalla, metsässä, tavallisella kävelylenkillä etc.)?

Metsässä, siellä on helpointa saada koirat liikutettua. Vaihtelevaa maastoa, paljon hajuja nuuskittavaksi ja tilaa juosta.

10. Pakkoristeytys. Kaksi eri rotua. Mitkä valitsisit?

Apua, tää on vaikea. JOS saisin valita mitä ominaisuuksia pennut perivät vanhemmiltaan, risteyttäisin varmaankin bordercollien ja whippetin. :D Koira jolla on whippetin ulkonäkö mutta bordercollien miellyttämisenhalu ja oppimiskyky, ottaisin itse sellaisen enemmän kuin mielelläni.

11. Mikä olisi mielestäsi tärkein ohje uudelle koiran omistajalle?

Käytä maalaisjärkeä. Niin rodun valinnassa kuin koiran koulutuksessakin. Sillä selviää yllättävän pitkälle.



11 KYSYMYSTÄ HAASTETTAVILLE

1. Onko koirallasi hassuja tai erityisiä tapoja?
2. Kuljetko koirasi kanssa julkisilla? Jos kuljet, miten koirasi suhtautuu matkustamiseen?
3. Onko sinulla erityisiä suosikkirotuja koiramaailmassa?
4. Mitä harrastusta vielä haluaisit kokeilla koirasi kanssa?
5. Millainen on teidän tavallinen päivänne pähkinänkuoressa?
6. Pakkoristeytys, kaksi eri rotua. Mitkä valitsisit?
7. Mitä olet viimeksi ostanut koirallesi?
8. Mikä on paras yhteinen muistosi koirasi kanssa?
9. Koirasi lempitemppu?
10. Saako koirasi nukkua sängyssä tai sohvalla? Miksi/miksi ei?
11. Miksi juuri tämä rotu, joka sinulla juuri nyt on?

11... eiku siis  6 HAASTETTUA

 Life with Shepherds
Team Turbocharged
Heklamaista
IN ACTION
Koirankuonoja
Prinsessat ja astronautti





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti