tiistai 19. toukokuuta 2015

Special order: some talent

Löysinpäs konetta tyhjennellessäni jotain ennen julkaisemattomia kuvia (tai ainakaan en itse muista että olisin näitä tänne koskaan tyrkännyt!) Lähinnä talvimatskua, joka tuntuu melko kaukaiselta nyt, kun kesäloma kolkuttelee ovella..

<3
Zira ja Luna






Ja sitten aivan toisenlaisiin asioihin! Pääsin viikonloppuna ottamaan tottista monen hyvin erilaisen koiran kanssa. Lyhyeen ja ytimekkääsen treeniin pääsi yhteensä viisi koiraa, neljä lyhytkarvaista saksanseisojaa ja rhodesiankoirapappa. Oli melkoinen elämys päästä tekemään töitä kovin erilaisten koirien kanssa, sillä jokaisen kohdalla joutui korjaamaan hyvin paljon omaa asennettaan ja tapojaan.

Ihan ensimmäiseksi treeniin pääsi Manu-seisoja, jonka kanssa treenaaminen oli hyvin rauhallista ja seesteistä. Se ei kauheammin sähellä (ainakaan verrattuna kolmeen seuraajaansa..). Sen kanssa sai oikeasti hieman hermolepoa, kun ei tarvinnut jatkuvasti yrittää hillitä suunnatonta intoa.

 Manun jälkeen siirryin pienen mustan Luna-tyttösen puikkoihin, josta koitan kovasti leipoa jonkunlaista tokoprojektia. Hitaasti mutta varmasti, mustilaisen seuruu on parantunut huomattavasti eikä intoa ainakaan puutu yhtään! Vähitellen lähdetään hiomaan seuruun tekniikkaa, paikkaa ja rauhallisuutta, ei ole kovin helppoa yrittää seuruuttaa kainaloon asti keulivaa koiraa :D

Thumba <3
Tämän kaksikon jälkeen pääsin testaamaan Morris-seisojaa, jonka kanssa suurin osa ajasta meni muistutteluun siitä, että nyt oltiin tekemässä tottista eikä etsimässä lintuja :p Hyvin hauska ja symppis "pienine" kenguruloikkineen, kunhan sen sai keskittymään olennaiseen. Toiseksi viimeisenä kuvioon asteli puolivuotias Quu-pentu, jonka kanssa tehtiin ihan vain lyhyt sessio perusjuttuja.

Viimeisenä pääsin testaamaan jo kokeneempaa, 9-vuotiasta rhodesiankoirapappa Thumbaa. Voi että tyyppi oli liikuttava päästessään tekemään juttuja! Huomasi kyllä, että toisenlaisia koiria on tullut paljon treenattua. Papparainen ei kovin kestä toistoja, se kyllä kyllästyy huomattavasti nopeammin kuin miellyttämisenhaluinen paimen, tai edes hieman itsepäinen sipukka. Oli mielenkiintoista päästä tekemään tottista niin erilaisen koiran kanssa, sillä joutui itse oikeasti kiinnittämään huomiota omaan osaamiseensa ja tekemiseensä.


Thumban kuvien copyright Irina Korte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti