maanantai 26. tammikuuta 2015

I make my own luck

Hupsis, viimeisin päivitys on julkaistu kuukausi sitten.. Lienee turha selittää mitään kiireestä, koska tosissaan syy on ollut ihan motivaation puute - eikä oikein ole ollut mistä kirjoittaa. Kun ulkona maailma on peilijäässä (tai vaihtoehtoisesti  nilkkaan asti märkää loskaa), ei oikein inspaa treenejäkään pistää pystyyn.

Innostuin tänään tehtailemaan koirille kunnollisen treenisuunnitelman, tosin suurin osa liikkeistä painottuu vasta sääntömuutoksen jälkeiseen aikaan.

Vähän ollaan jo aloiteltu tämän treenisuunnitelman mukaisesti kokeilemaan juttuja, ainakin Oton maahanmenot on parantuneet hirveästi! Zirben kanssa ollaan jumppailtu lähinnä kaukojen s-m/m-s/i-s-vaihtoja huvin ja urheilun vuoksi.


Sipuli

  • paikkis (istuminen)
    - ei vielä koemaisena
    - vahvistelua istumassa pysymisestä
  • Jäävä istuminen (ja maahanmeno + seisominen)
    - jäävien sekoittelua
    - vahvistamista nopeudesta
  • Merkin kiertäminen
    - merkin mälvääminen ja noutoyritykset pois
    - vauhtia ja varmuutta
  • Hyppy
    - mielentilan hallintaa!
Suurin työnsarka tulee olemaan yhä edelleen paikallaan istumisessa, sillä tottumuksesta valahtaa maahan jonkin ajan päästä. Päänvaivaa tulee aika todennäköisesti aiheuttamaan myös merkin kierto, koska belgi on ketjuttanut jostain syystä (niin mistähän syystä, ohjaaja palkkaa hölmöilystä) merkin noutoon, eli koittaa aina ensin noutaa merkin..  Muita liikkeitä treenataan vähän sen mukaan mikä sopii teemaan, jos päästäisiin vähän eroon tästä kaavoihin kangistumisesta.

Otto
  • Paikkis
    - varmuutta, ajan pidentämistä ja häiriötä
  • Noutoesineen pito
    - aloittelua ja vahvistamista naksulla
  • Maahanmenot
    - jatketaan vahvistelua vauhdin kautta naksutellen
  • Kaukot
    - rauhallisuutta asennonvaihtoihin, pomppiminen pois
Maahanmenoja on alettu ketjutella vauhdin kautta, kun paikaltaan on vielä tooodellaaa hidas. Vauhdin kautta selkeästi nopeampi ja hissimäisempi maahanmeno. Oton kanssa keskitytään nyt näihin ja seuruun pidentämiseen, tosin välillä muistin virkistykseksi tullaan jumppailemaan muitakin tulevia alokasliikkeitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti