sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Parhaimmat kesäpuuhat-haaste

Tämän haasteen bongasin WIPOE-blogista ja se kuuluu näin:
HAASTE: Kesä saa suomalaiset sekaisin! Kaamoksen jälkeen koko elämämme tuntuu syttyvän uudestaan eloon, kun vehreys valtaa maan. Vaikka lämpö ei aina hellikään halutulla tavalla, kuuluu kesään aivan omanlaiset puuhastelut, joita talvella muistelee hymy huulilla. Mitkä ovat teidän suosikkitekemiset kesäaikaan? Onko se jokin tietty laji, esimerkiksi vepe? Vai oletteko enemmän veneilijöitä tai mökki-ihmisiä? Saako tavanomaiset lenkin erilaista hohtoa lämpimien kuukausien aikana?
Kerro parhaimmat kesäpuuhanne ja vinkit, miten pitkistä päivistä saa kaiken mahdollisimman hyvin irti, yhdessä karvakaverin kanssa!


****'

Kesä on koirien parasta aikaa, toteaisivat meidän koirat (jos osaisivat puhua)! Pitkät, valoisat päivät ovat potentiaalisia mahdollisuuksia juosta yhdessä rehevän vihreillä ruohokentillä koirakaverien kanssa, sukellella ojissa ja toimia apukoirina pihasaunan lämmityksessä. Viimeksi mainittu tuntuu olevan koirille erittäin tärkeä tehtävä, jolloin ne kulkevat virkamiesmäisinä puuvaraston ja saunan väliä vahtien, että kaikki tulee hoidetuksi oikein.

Kun tylsä, loskainen harmaus muuttuu viheriöiviksi pelloiksi, koivulta tuoksuviksi metsiksi ja kahiseviksi varvikoiksi, koiratkin tuntuvat heräävän eloon aivan eri tavalla. Koko lenkkiseurue tekee kokemusrikkaita tutkimusmatkoja aivan uusiin maastoihin, löytäen uusia metsiä joissa juosta ja uusia ojia joissa lutata. Uiminen onkin eräs Ziran suosikkipuuhista kesäisin. Se luttaa ojissa, pärskyttelee vettä matalissa rantavesissä ja uiskentelee järvissä. Ja uimisen jälkeen se piehtaroi mahdollisimman hiekkaisessa paikassa, ja saa sen jälkeen perinteiset belgihepulit rannalla. Ottomon ei uimisesta niin välitä, mutta sehän ei Zirbeä juurikaan haittaa, jääpähän hänelle enemmän keppejä noudettavaksi!

Mukavia hetkiä kesässä ovat myös pitkät ja hauskat treenit mukavalla porukalla. Joskus treenit venyvät puolivahingossa myöhälle yöhön, jolloin ilta on jo viilentynyt ja aurinko laskenut. Kun ei kuitenkaan tule pimeää eikä liian viileää. Kun voi vielä treenien päätteeksi päästää koirat rallattamaan kimpassa ruohokentälle ja katsella niiden kesäistä riemua. Myös uusien ja vanhojen koirakaverien tapaaminen on aika pop. Talvella tätä ei tule niinkään harrastettua, sillä yleensä illat pimenevät niin äkkiä, ettei koulupäivien jälkeen jää hirveästi aikaa koiratreffeille. Kesällä kun valoa riittää, tulee nähtyä todella paljon mukavia koirakavereita joiden seurasta myös Zira nauttii. 



1 kommentti:

  1. Tää on tosi kivan oloinen haaste, voisi itsekkin joskus toteuttaa:)

    Mun blogissa on muuten koira-aiheinen arvonta, jos kiinnostaa käy kurkkaamassa tästä

    VastaaPoista