lauantai 1. maaliskuuta 2014

Superbelgi tottistelee


Otettiin kauniin ja aurinkoisen (vihdoin!) aamun kunniaksi vähän tottista pihassa. Zirbe sai kehitellä paikkamakuuta sillä välin kun harrastettiin jotain agilityntapaista Oton kanssa. Ihan hyvin belgi veti, kerran vaihtoi lonkka-asentoon ja korjaamisella makasi 7min paikkamakuun putkeen.

Varsinaiset tottikset päätin tehdä vähän kokeilumielisestä, aluksi otettiin koko setti matalassa vireessä. Jos alkoi kierrokset nousta liikaa, sai karvapiisami rauhoittua kylkiasennossa hetken, mitä ollaan harjoiteltu sisälläkin.


Seuruu
Matala vire: lähinnä laamailua ja lahnailua. Tuli kyllä mukana, mutta kontakti seikkaili jossain ihan muualla kuin siellä missä piti.
Korkea vire: mii laiks. Sopivan innokasta, pari kertaa piti muistuttaa poikittamisesta ja edistämisestä, mutta muuten ihan mukava paketti. Kääntymisiä ajattelin ruveta joutessani naksuttelemaan tiiviimmiksi. Samoin kokeilumielisesti palkkaamaan ainakin toistaiseksi takaviistoon poikittamisen kitkemiseksi.

Kaket
Matala vire: no ei kyllä tullu mitään. Vaihdot oli hitaita, jäi kyynärät ylös ym pientä virhettä.
Korkea vire: vaihdot nopeat, hyvät ja asennot täydet, ei jäänyt kyynärät ilmaan kertaakaan. Istumaannousuun kaipaisin vielä ehkä lisää ryhtiä, kun jää aavistuksen etukenoon odottamaan maahan-käskyä.

Jäävät
Matala vire: suoraansanoen ka-ma-lat. Seisominen oli vielä ihan kohtuusiisti, mutta pysähtyi lähinnä laiskasti. Maahanmeno oli hidas ja huono, jäi seisomaan ja istumaan välillä.
Korkea vire: Tykkäsin suuresti. "Seis"-käskyllä pysähtyminen napakka ilman turhia steppailuja, maahanmeno nopea ja täysi, ei kenottanut eikä nostellut kyynäriä.

Hyppy rima maassa
Matala vire: meni kyllä yli, mutta jäi haistelemaan ja istui vasta kolmannella käskyllä.
Korkea vire: meni nopeasti yli, kääntyi odottamaan käskyä ja istui käskyn saatuaan. Varmaan vähitellen aletaan nostaa rimaa, otettiin uudeksi käskyksi "yli", ettei alkaisi enää sekoittaa agihyppyyn. Toistaiseksi maarimalla ihan ookoo.

Itse tykkään korkean vireen työskentelystä tosi paljon, on aktiivinen, hakee itse perusasentoon ja on muutenkin tosi paljon erityylinen, kuin kolme vuotta sitten. Vielä koko paketti teknisesti kasaan ja suunta tokokokeisiin ;)


Tokobelgi syksyllä 2013
Kuva © SussuEi kommentteja:

Lähetä kommentti