lauantai 31. elokuuta 2013

Kuvauksellinen crocsinnoutajabelgi

Zira ja allekirjoittanut rantautuivat taas Pirkanmaan suuntaan tervehtimään Elisaa ja Lottaa. Varsin kuvaisa Tampereenreissu on sisältänyt niin ikään metsäretkeilyä, koirapuistoilua ja tittidii, treenaamista! 


Tänään pyörähdettiin Särkänniemen vieressä sijaitsevassa koirapuistossa, jossa palloiltiin aluksi täysin omassa rauhassa. Seuraamme liittyi viideksi minuutiksi westie, eivätkä belgin ja terrierin kemiat oikein kohdanneet. Lähdettiin koirapuiston vieressä olevalle koirien uittorannalle ja houkuteltiin (huijattiin) Zira kiipeämään yhdelle isoista kivistä. Belgi ei oikein käsittänyt mitä sen pitäis tehdä kun komennettiin vaan istumaan ja näyttämään nätiltä. Tallusteltiin takaisin koirapuistolle mihin oli tämän maagisen vartin aikana ilmaantunut kaksi saksanpaimenkoiraa, puolipitkäkarvainen Rossi ja narttu jonka nimi jäi hieman pimentoon, sekä malikkapalikka Nova. Paimenkoirat tunsivat selkeästi sielunkumppanuutta, samanlaisia putkiaivoja kaikki. Hetken päästä seuraan liittyi hyvin paljon lapinkoiraa muistuttava pieni ja pörröinen Max-seropi. Saksanpaimenkoirat ja Zira keskittyivät pääasiassa jumittamaan puiston portilla, kun Max vaelteli omia reittejään puistossa. Lopulta joukkoomme kummaan liittyi vielä pieni ja sievä whippet sekä australiankarjakoira joka leikki portsaria ja istui portilla. Tämän jälkeen pyörähdettiin wuf.fissä josta ostettiin Ziralle iltapalaa ja Otto-sipukalle uusi uhri riepoteltavaksi.


Iltapäivällä suunnattiin treenaamaan tokoa leikkipuiston viereiselle kentälle, jossa pikkupojat yritti jyrätä meidät polkupyörillä ja ohikulkijat kommentoi koiran vapaanaoloa. Ensin tehtiin noutoja jotka oli Ziran mielestä PARRRRASTA IKINÄ. Sen jälkeen Santtu heitti Ziralle crocsinsa joka nousi Ziran lempilelut top 3-listalla huipulle. Crocsikin oli PARRRRRRASTA IKINÄ ja belgi tappoi sitä ihan tunteella. 


Pikkubelgin tekeminen näytti ainakin seuraamisen ja noudon osalta varsin hyvältä. Tosin noudossa pitänee treenata kärsivällisyyttä kun kääpiöriiviö ei malta odottaa aina lupaa kapulan hakemiseen..Ja vielä loppukevennyksenä Ziran "älä kanna kapulaa näin"-esimerkki..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti